• Nikk Pál közéleti blogja

Látomás • Vallomás • Közélet • Eszmélet

Friss hozzászólások

Feedek

HTML

Egy újabb erőszaksorozat előszele A Fidesz honlapján

2008.01.07. 18:20 | Nikk Pál | 6 komment

 

 

T. Legfőbb Ügyészség!

T. Legfőbb Ügyész Úr!

Tárgy: Feltehető, hogy a Fidesz honlapján megjelent írás a Magyar Köztársaság kormánya elleni agresszióra való szándékos felbújtást tartalmaz. A szöveg tartalmáért elsősorban a szerző, Bogár László, másodsorban azonban Orbán Viktor, a Fidesz elnöke is felel.

Az elmúlt héten "Tudatos népirtás folyik Magyarországon?" címmel a Fidesz honlapján az alábbi írás jelent meg:

http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=105924

Az írás, többek között, az alábbi szöveget tartalmazza:

"személy szerint Gyurcsány Ferencet el kell távolítani, ezt a kormányt le kell váltani. Ezek szükséges, de nem elégséges feltételei annak, hogy valamilyen megoldást találjunk azon elroncsolódási folyamatok megállítására, amelyek ma Magyarországot nyomják.

Ha elfogadjuk azt a feltételezést, hogy Magyarországon tudatos népirtás zajlik - márpedig ez történik, hiszen 700 ezerrel többen haltak meg az elmúlt 25 évben, mint amennyien születtek -, akkor van egy "bérgyilkos", aki ezt megteszi, és ezt a szerepet nyilván a kollaboráns struktúrák, illetve a laboráns játssza el. De itt nem elég egyszerűen a bérgyilkos szerepére rámutatni, hanem azt a folyamatot is fel kell tárni, hogy ki a megbízó, illetve miféle globális struktúrák állnak a közvetlen megbízók mögött."

A szerző az írásában azt a konkrét vádat fogalmazza meg Gyurcsány Ferenccel és a Magyar Köztársaság kormányával, a kormánypártok vezetőivel szemben, hogy azok egy idegen birodalom zsoldjában állva tudatos bérgyilkosként tevékenykednek Magyarországon a magyarság elpusztítása céljából.

T. Ügyészség!

A magam részéről a szólásszabadság elkötelezett híve vagyok, de tisztában vagyok azzal is, hogy ez a szabadság csak addig terjedhet, amíg mások emberi méltóságát nem sértjük meg. A Fidesz honlapján megjelent írás azonban nem csupán súlyosan megsérti a megvádoltak emberi méltóságát, hanem kifejezetten olyan tudatosan felépített, strukturált szövegnek lehetünk tanúi, amelynek végigolvasása után az olvasóban akaratlanul is megfogalmazódik az a gondolat, hogy a nemzet ellen tevékenykedő bérgyilkosokat el kell pusztítatni, az ilyenek elpusztítása pedig nemhogy nem bűncselekmény, hanem kifejezetten hazafias cselekedet.

T. Ügyészség!

Úgy gondolom, hogy ez kell legyen az utolsó felvonása annak az évek óta tartó kétfedelű, kódolt uszító beszédnek, amelyet Orbán Viktor, a Fidesz elnöke folytat. Nem vagyok jogász, de az egyszerű polgári jogérzékem azt mondja nekem, hogy a Köztársaság Ügyészségének kell legyen olyan eszköze, amivel az ilyen brutális erőszakra való közvetett buzdítást, felbújtást meg tudja fékezni, annak gátat tud szabni, a felelősöket pedig felelősségre tudja vonatni.

Ajánlom szíves figyelmükbe a fentieket,

Tisztelettel,

Nikk Pál

Címkék: politika közélet publicisztika megmondás

A bejegyzés trackback címe:

https://nikkp.blog.hu/api/trackback/id/tr84288437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyhaj.blogspot.com · http://aranyhaj.blogspot.com 2008.01.07. 19:24:51

Az ehhez hasonló kijelentésekkel Orbán Viktor nemhogy közelebb, de távolabb kerül a céljától (miniszterelnöki szék).
Pedig milyen népszerű volt egykor...

sanyi 2008.01.07. 21:16:01

A zügyészség meg nagy ívben tojik erre a zegészre, inkább a fejüket a homokba dugják, minthogy tennének valamit. Eddig még egyetlen egyszer sem oldottak meg semmit. Ezután sem fognak, és ez az ország a farkasok szabad prédája.

dróóótkefe 2008.01.08. 19:04:05

Kedves Nikk Pál!

Kaptál valamilyen visszajelzést vagy visszaigazolást a Legfőbb Ügyészségtől?

Milyen formában juttattad el a leveledet hozzájuk?

üdv

dróóótkefe

Nikk Pál 2008.01.08. 19:15:16

Kedves dróóótkefe!

Email-ben küldtem el a fenti levelemet az info@mku.hu email-címre, amely a Legfőbb Ügyészség hivatalos email-címe.

Meg kellett kapniuk, ugyanis nem jött vissza hibajelzés, de választ nem kaptam. Ma ismét írtam erre az email-címre, és kértem, hogy legalább küldjenek nekem egy visszaigazolást a levél beérkezéséről. Válasz még nem jött.

Nikk Pál

Nikk Pál 2008.01.10. 00:13:05

Sajnos, az ügyészség azóta sem adott semmiféle visszajelzést vagy visszaigazolást a levelemre.

Úgy néz ki, hogy nem marad más hátra, mint az, hogy tértivevénnyel postán kell nekik elküldeni. Csak akkor nem értem, mire való az általuk hivatalosan közzétett email-cím.
süti beállítások módosítása