• Nikk Pál közéleti blogja

Látomás • Vallomás • Közélet • Eszmélet

Friss hozzászólások

Feedek

HTML

Húsvét kontra Holokauszt

2007.04.16. 13:06 | Nikk Pál | 1 komment

Éppen egy hét telt el Húsvét óta.

Tudjátok, az az ünnep, amelyben a világ keresztényei azt ünneplik, hogy egy keresztrefeszítéssel kivégzett zsidó fiatalember a halála után feltámadt, lévén Isten fia. Milliárdnyi ember ünnepli a Húsvétot világszerte.

 

Magyarországon is nagyon nagy ünnep a Húsvét. Ilyenkor nem szokás acsarogni amiatt, hogy hiszen az egész csak egy mese, a szárnyaló emberi fantázia szüleménye. Hadd ünnepeljék csak a Feltámadást azok, akik hisznek benne, gondolják azok is, akik pedig nem hisznek ebben a szép mesében. Végtére is nem ártanak vele senkinek.

Mindössze egy hét telt el, és elérkeztünk egy másik megemlékezéshez, a Holokausztról szólóhoz. Ez a megemlékezés már nem tudta kiváltani az egész társadalom együttérzését. Az internetes fórumokon is, és a jobboldali sajtóban is megjelentek olyan írások, amelyek a Holokauszt megemlékezőit a vélekedésük szerinti "holokauszt-üzlet" támogatóiként igyekeznek ábrázolni, valamint azt is kétségbe vonják, hogy az a tragédia egyáltalán megtörtént, amiről a Holokauszt kapcsán megemlékezünk. Egyesek pedig kifejezetten holokauszt-erőszakkal, holokauszt-terrorral vádolják a mai megemlékezőket.

Pedig érdemes összevetni az egy hét különbséggel tartott Húsvétot a Holokauszttal:

A Holokausztot támadják és cáfolni igyekeznek, miközben tárgyi bizonyítékok és személyes visszaemlékezések sokasága bizonyítja a vitathatatlan valóságát. A Holokausztban nem egy zsidót pusztítottak el, hanem 6 milliót. Egyeseknek mégis fáj az, hogy vannak olyanok, akik fontosnak tartják azt, hogy erről a gyalázatos történelmi eseményről évről-évre megemlékezzünk, az ártatlan áldozatok előtt fejet hajtsunk.

Ugyanakkor ugyanezek a gyűlölködők egy hete még egy másik zsidó meggyilkolásáról emlékeztek meg. Nem 6 millióról, hanem csak egyetlen egyről. Persze az emberélet értéke nem mérhető darabszámban. Ünnepelték a feltámadását, amelyről sem tárgyi bizonyíték, sem semmilyen egyéb közvetett bizonyíték nem áll rendelkezésre. Ha azonban valaki a feltámadást mégis kétségbe merné vonni, netán "Húsvét-üzletről" merne publicisztikát írni húsvétkor, az megnézhetné magát, ordasként vetnék rá magukat egyes hithű keresztények.

Itt tartunk. Ez a magyar XXI. század.

Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

Címkék: politika közélet publicisztika megmondás

A bejegyzés trackback címe:

https://nikkp.blog.hu/api/trackback/id/tr3959269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása