• Nikk Pál közéleti blogja

Látomás • Vallomás • Közélet • Eszmélet

Friss hozzászólások

Feedek

HTML

Orbán Viktor Kádár belügyminiszterének kegyeltjeként került a Fidesz élére

2007.03.24. 22:40 | Nikk Pál | 22 komment

Az alábbi tények mindenkinek segíthetnek a valóság felismerésében:

1.
Pozsgay Imre és Horváth István III/III-at felügyelő belügyminiszter az 1956 utáni együtt töltött kecskeméti időszak óta szoros barátságban voltak egymással.

2.
Stumpf István 1983 augusztusában feleségül vette Horváth István lányát. A házasságot az akkori V. kerületi "Ságvári Endre házasságkötő teremben" kötötték meg.

3.
Stumpf István annak a Gellért-hegyi, Ménesi-úti luxus-jogászkollégiumnak a nevelőtanára volt, amelyben Orbán Viktor a szárnyait bontogatta. Ott ismerkedtek össze, és Stumpf ott szemelte ki magának Orbánt konspiratív terveik számára.

4.
Pozsgay Imre a pártmegbízatásként végzett összekötői feladatot az 1956-ot feltáró történészbizottsággal a saját hatalomátmentő céljára sajátította ki, és mindenki mást beelőzve mondta be a rádióba, hogy "1956 népfelkelés volt". Miközben ő maga részese volt 1956-nak, csak éppen nem a felkelők oldalán! Tudta ő jól azelőtt is, hogy mi volt 1956, nem volt neki ahhoz szüksége a történészbizottságra! Kádár János az 1956-os "érdemei" miatt kinevezte Pozsgay Imrét 1957 tavaszán Kecskemétre az ott akkor létrehozott Marxista-Leninista Esti Egyetem igazgatójává. Később Pozsgay egészen a megyei pártvezetésig jutott. Ott barátkoztak össze Horváth Istvánnal. Kecskemétről Pozsgay a "Társadalmi Szemle" c. ideológiai pártfolyóirat szerkesztőségébe került, amelynek Benke Valéria volt a főszerkesztője. Az a Benke Valéria, aki a felkelőktől védte a rádiót 1956-ban. A két 56-os Kádár-párti kommunista jól megfért egymás mellett. Pozsgay a magyar kommunisták egyik ideológiai irányítójává vált.

5.
Az 1989-es Nagy Imre temetés szervezése során az eredeti elképzelésektől majdnem az utolsó pillanatban eltértek, és egy üres koporsót is elhelyeztek. Ez volt az a koporsó, amelyik Orbán Viktor számára a színrelépést és az imázsteremtést biztosította. Orbán Viktor beszédét mindmáig csak azok tartják bátor beszédnek, akik nincsenek tisztában azzal, hogy akkor Orbán Viktor már informális bizalmas kapcsolatban állt a hatalomátmentésen ügyködő Pozsgay-Horváth-Stumpf családi triumvirátussal, Stumpf Istvánon keresztül, és így ő pontosan tudta, hogy mi hangozhat el azon a beszéden. Minden jel szerint Pozsgay előre ismerte a beszéd tartalmát, és Orbán egyeztette vele.

6.
Így lett a családi-baráti szálakon keresztül mindjárt két "hőse" az országnak egy alomból:
Pozsgay Imre, aki 1956-ot népfelkeléssé minősítette a rádióban.
és
Orbán Viktor, aki "bátran" felemelte a szavát az oroszok távozásáért Nagy Imre temetésén.
Ideje, hogy végre mindenki felismerje e két színpadi show mögött a mesterséges politikai imázsépítés technikáját.

7.
Orbán Viktor a magyar ifjúság képviseletében részt vehetett az Ellenzéki Kerekasztal tárgyalásain, annak ellenére, hogy éppenhogy csak megszáradt a tinta a Fidesz alapító nyilatkozatán. Ezzel szemben a KISZ vezetése nem képviseltethette magát. Az MSZMP-t és a KISZ-t egyaránt Pozsgay Imre képviselte. Pozsgaynak és Horváthnak nem sikerült az SZDSZ belső köreibe férkőznie, ezért szükségük volt Orbánra, hogy az SZDSZ "ifjúsági társszervezetének" vezetője képében az SZDSZ legfelső vezetésének közelébe férkőzhessen, és onnan szállíthassa az információkat Stumpfon keresztül közvetlenül Horváthnak és Pozsgaynak.

8.
Bizonyíték:
Orbán Viktor az 1998-ban alakult kormányában Stumpf Istvánt (a volt III/III belügyminiszter vejét!!!) kancelláriaminiszterévé tette meg.
2005-ben pedig azért esett a választása éppen Pozsgay Imrére a Nemzeti Konzultáció lebonyolításához, mert Pozsgaynak az egykori Horváth belügyminiszter barátsága révén amúgy is hasznos információi voltak a nemzet "személyi állományáról". Így a feladat nem volt igazából új, és a régi információkat gyakorlatilag csak fel kellett frissíteni és kiegészíteni. Mindenesetre ehhez a feladathoz is egy hű bizalmasra volt szüksége Orbánnak.
Pozsgay Imre feltűnő módon sem a rendszerváltás előtt, sem utána, sohasem bírálta Orbán Viktort. Arról viszont egy interjúban nyilatkozott, hogy Orbán Viktor beszédét a Nagy Imre temetésen kiemelkedő színvonalúnak minősítette. (nem csoda, hiszen ő maga volt a beszéd lektora...:-)))

9.
A fentiek világos magyarázatot szolgáltatnak arra a sokak által máig nem értett fordulatra, hogy miért szakított Orbán a "liberalizmus" eszméivel, és hogyan vált "jobboldali" populistává.
Ugyanis Orbán sohasem volt liberális, csupán a megbízatása kezdetben arra szólt, hogy az SZDSZ közelébe kerüljön, ahhoz pedig erre volt szükség. Pozsgay már a 80-as években is utálta az SZDSZ-t, éppen ezért támogatta már a Kádár-időkben is az MDF kibontakozását, ahová éppúgy beépítette a saját kádereit, ahogy a Fidesz-be Orbánt. Bíró Zoltán, az MDF első elnöke, Pozsgay közeli bizalmasa, minisztériumi beosztottja volt. Antall József pedig, akit Pozsgay ajánlatára éppen Bíró Zoltán vitt be az MDF-be, nem volt más, mint Horti József ifjúkori barátja a Toldy gimnáziumból, Horti József lányát pedig Pozsgay Imre fia vette el feleségül, és az ő esküvőjük is ugyanabban a "Ságvári Endre házassságkötő teremben" volt, mint a Horváth-Stumpf frigyé.

Ne feledjétek: egy ilyen családi-baráti szálakon szőtt konspirációról nehezen fogtok találni bármiféle dokumentumot, vagy 6-os kartont...

Tessék: van min elmélkedni...

Címkék: politika közélet publicisztika

A bejegyzés trackback címe:

https://nikkp.blog.hu/api/trackback/id/tr6550580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

carladelponte 2007.03.30. 20:59:59

Létrejött az Új Nyugat nemzedéke
2007. március 30. 14:46
Nem szabad megengedni, hogy Magyarországot a Gazprom legvidámabb barakkjává tegyék - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, a párt megalapításának 19. évfordulója alkalmából tartott konferencián.
...

A Fideszt 1988. március 30-án Budapesten, a Bibó István Szakkollégiumban 37 egyetemi és főiskolai hallgató, fiatal értelmiségi alapította meg. A konferencián részt vett Stumpf István, a szakkollégium egykori vezetője is.

MTI - fidesz.hu

deutérium 2007.03.30. 21:04:16

Orbán szerint 1848-ban Bécs keletre volt Budapesttől.
Totál meghibbant szegény...
ezen már Stumpf III/III-as apósa sem tud segíteni...:-)))

www.fidesz.hu/index.php?CikkID=74760

Nikk Pál 2007.03.30. 22:12:27

"A konferencián részt vett Stumpf István, a szakkollégium egykori vezetője is."

No még szép. Gondolom, ott volt Pozsgay Imre és Horváth István is, a Fidesz egykori "bábaasszonyai", csak valami miatt még mindig kiretusálják őket a hírekből...

Nikk Pál 2007.03.30. 22:28:36

deutérium/

Úgy tűnik, Orbán most 1848-as lázban ég. Pedig még csak évforduló sincs.

Én már azt sem értettem, hogy a Fidesz március 15-i naggyűlésén hogy kerülhetett a csizma az asztalra: a szegény Litván ex-elnök, Vitautas Landsbergis, éppen az orosz gázvezeték ügyét találta méltónak szóbahozni az 1848-ra emlékező ünnepünk alkalmából.

az ember lassan már semmin sem lepődik meg...

carladelponte 2007.03.30. 22:32:17

Azt azért nem ártana kideríteni, hogy valóban ott volt-e Pozsgay és Horváth István ezen a Fidesz-alapítási évfordulón...

deutérium 2007.04.03. 07:04:04

Aybars380

Látom, téged is sikerült Horváth lányának megigéznie, nem csak Stumpfot...:-))) Jó, hogy már hőssé nem avatod az egykori III/III-at felügyelő kommunista belügyért, miközben te magad is leírod, hogy minden elnyomó szerv vezetője volt.

Úgy tűnik, sértve érzed magad, mert nem téged szemelt ki a kommunista triumvirátus arra a feladatra, amire Orbánt találták alkalmasnak... A szavaidból kitűnik, hogy nagy lelkesedéssel csaholtál volna körülöttük, de sajnálatodra nem kellettél nekik...

deutérium 2007.04.06. 10:07:31

Aybars380 - ŐSBŐ

"Én most is vígan csaholok, mint ANNAK a Szövetségnek a tagja. Megvetünk titeket." - írod.

Kiket vetsz te meg a Fidesz többi tagjával együtt?

ha figyelmesen olvastál volna, én nem állítottam semmit. mindössze arra reagáltam, amit te írtál be a blogba.

Horváth belügyér lányát pedig te keverted ide, előtted senki még csak említést sem tett rá. idekevered, aztán eljátszod a hős védelmezőjének a szerepét. nem velünk kellene az egykori szerelmi csalódásodat kompenzálnod.

azt is tudja mindenki, hogy Horváth lánya nem az apja. és Stumpf sem. közhely.

nem kell ahhoz Horváth apjának lenni valakinek, hogy a támogatását élvezni tudja. nézz utána, honnan, kitől kapták az első lakásukat, aztán rájössz...

Nikk Pál tényeket és érveket sorolt fel. Nagyon is ütőseket. Ezzel szemben te mindössze vagdalkozol és acsarkodsz. Ennyi. A tényeken ez mit sem változtat.

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2013.11.10. 14:59:43

A szocikon szocializálódtak, teljesen komcsi utódok, csak még sunyibbak, aljasabbak, álszentebbek, de ravaszabbak.

El kell felejteni őket a szocikkal együtt, mert a szarból csak a fosba lépünk állandóan.

MAGYARORSZÁG ÉN NEM ÍGY SZERETLEK!

Steve 2013.11.11. 06:50:05

Jó kis összeesküvés elmélet, de komolytalan. Mintha a Nemzeti Konzultációnak bármilyen súlya lenne.

szsa 2013.11.13. 00:10:15

Lehet, hogy ez egy kicsit túlságosan klappol, de azért van benne igazság.

sutyerák 2013.12.10. 22:26:52

-és kinek újdonság?
-orbánról a székház lenyúlás óta tudom,hogy kicsoda.
-az akinek az volt a baja Kádárral,hogy nem ő kádár.(csak a hatalom miatt)
-erre rég rájöttem.

takonyhabony 2015.03.09. 08:45:33

Utcára magyar, milyen miniszterelnökünk van? A here, sose dolgozott végig hazudott nekünk. Ezért nincs ügynökmúlt feltárás...Orbán takarodj!

tölgyes 2015.03.09. 13:53:29

Kedves N. Pál!

Az Új Márciusi Front ülésein együtt üldögélt Nyers Rezső, Vitányi Iván és az SZDSZ idősebb generációjának több meghatározó tagja. Nyers Rezső 1957-től nem csak részt vett az MSZMP KB ülésein, hanem megszavazta a kivégzést is, és különös aktivitást mutatott az előkészületekben. (Huszár Tibor könyve Nyersről.) Vásárhelyi Miklós finoman szólva nem viselkedett bátran a Nagy Imre perben. Korábban gyalázatos cikkek sorát írogatta a pártsajtóban. Ilyen cikkeket írogatott Gimes Miklós is 50-53 között, Nagy Imre pedig a hírhedett padlássöprést irányította. Vitányi, aki állítólag szerepet vállalt 56-ban úgy lett kandidátus, hogy egyetemi diplomával sem rendelkezett. Vajon miért tették vele ezt az egyedülálló kivételt? Később Aczél legbelső tanácsadói köréhez tartozott, róla még ma is lelkendezve ír. Aczél legbelső köréből az útja egyenesen Gyurcsány kiválasztásán át a DK-ba. Ugyan ki kérdezte meg tőle valaha is, hogy miért került a Nékosz elárulása után Révai minisztériumába?A sort folytathatnám.

Felvetődik a kérdés: végbemehetett volna-e a rendszer átalakulása a Pálfordulások és nézetelhagyások nélkül. Ez a kérdés a történelem valamennyi jeles nagy fordulatával kapcsolatban feltehető.

Arról már nem is beszélve, hogy a fenti szövege is felszínes, téves információktól hemzseg. Így azt tudom Önnek írni: amit idekörmölt az nem csak rosszindulatú, de nélkülözi a történelemismeretet is. Legalább annyi fáradtságot vehetne, hogy elolvassa Romsics Ignác könyvét.

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2015.03.09. 16:37:30

"Pozsgay már a 80-as években is utálta az SZDSZ-t"
Az SZDSZ 1988-ban alakult, persze formálisan létezett a nyolcvanas években, de szerintem inkább a korabeli demokratikus ellenzék liberális szárnyát utálta Pozsgay.

tölgyes 2015.03.09. 17:43:26

@gusthy1: Így, ahogy írja nem igaz. Pozsgayhoz épp úgy jártak a dem. ellenzék tagjai, mint az. un. népiek. ( A legradikásisabbak persze nem.)Népfrontos korában és korábban is. Pozsgaynak az Aczél György körül tömörülő értelmiségiek egy részével lett konfliktusa azt követően, hogy P. nem volt hajlandó Aczél kedvére táncolni. Az A-tól függetlenebb körökkel akkor is azután is jó volt a viszonya.
Pozsgay állandó vendége volt a Levendel baráti körnek. Közismert volt - míg élt - Szalai Sándorhoz fűződő jó viszonya. (Szalai Sándor egy egyszemélyes intézmény volt.) Lakitelekre is meghívták Konrád Györgyöt, aki ott hozzá is szólt... sorolhatnánk.

Ez tehát legenda. Az ellentét akkor éleződött ki, amikor az SZDSZ és az MDF között már elkerülhetetlen volt a hatalmi harc. Akkor kezdték nyomatni, hogy P. Antallal paktál, Antal lefekszik a pártnak. Arról nem volt szó, hogy ők (SZDSZ Vásárhelyi, Tardos) meg az aczélista Nyers-Vitányi féle csoporttal együtt szervezkedtek az Új Márciusi Frontban.

Ráadásul ezeket a kapcsolatokat nem is kell elítélni. Valahogy meg kellett teremteni a békés átmenet bizalmi tőkéjének a minimumát. Az orosz csapatok még az országban voltak. Csak utólag tudtuk meg, hogy nem fognak beavatkozni. Ez a passzivitás ellentmondott a korábbi viselkedésüknek

Ólevendula 2015.03.10. 10:55:02

@Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen!:

Elnézve téged, én sehogyan sem szeretlek. Még hogy te Magyarországot?
Ugyan már?

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.03. 18:50:20

Komolytalan balliba CIA-cikk. A szerző sem hiszi el szerintem.

hunpista 2015.08.09. 23:14:05

A politikus csürhe mindíg aljas volt,az most is,és lesz!!!! A hithû politikus,aki a népért küzd,pedig hirtelen halállal lakol!!!!"véletlen!!"

Kristóf László 2016.10.20. 22:54:43

Úgye, így már jobban érthető, hogy a volt szocialista országok közül csak Magyarországon nem hozták nyilvánosságra a volt lll/lll-as ügyosztály írat anyagát? És miért mindig a Fidesz tett ennek keresztbe, különféle etikai okokra hivatkozva? Pedig, csak a fő dötéshozó "Vezér" és környezete érintettsége volt és van a prózai oka.
Mi, így jártunk.

vizesnyolcas 2016.10.23. 12:55:30

Hogy, hogy nem mindezen sötét összeesküvés ellenére az ország vezetésében elég sok idő adatott az annyira demokrata és tisztakezű SZDSZ-nek és - a nemzeti vagyon javát lenyúló - MSZ(M)P nem-pozsgaista részének az alkalmatlanságuk és kártékonyságuk olyan mértékének bizonyításához, hogy a többség feltétlenül szabadulni akarjon tőlük, akár a "Fidesz maffia" elviselése árán is.

Ráadásul a Fidesz ellenzékének is benne kell lenni ebben az összeesküvésben, mert kényszeresen és folytatólagosan próbálják alulmúlni, és így mindenáron kormányon tartani ezt a sötét múltú Fideszt.

Karsai Feri 2018.05.12. 20:22:28

Ennyi degenerált faszságot egyedül sikerált összehozni?

Bernáth Bela 2019.03.17. 15:10:26

Az itt elovasottakból,meglehet állapitani,hogy valóban,egy-egy pohár ital mellett,
dőlhet el a legtöbb adott országok,sorsa,rendszere,mégha átmenetileg is.
Nem véletlenül,kért az Édesapám,Fiam csak politikát ne,főleg fiatalon.Ő mint
mesterember,sokat tapasztalt /Horti időből is/szerintem tudta,hogy a módszer
nemigen változik.Nagyon hasonlit az olaszoktól /birkapásztor/kiindult módszereitől.
Ha kapcsolatba lépsz, de még nem épited ki, és kiakarsz szállni,bizony az életével játszik az ember.Na most éppen ezért itt meg állok........
süti beállítások módosítása