• Nikk Pál közéleti blogja

Látomás • Vallomás • Közélet • Eszmélet

Friss hozzászólások

Feedek

HTML

Rogán Antal lesz Budapest főpolgármestere 2010-től?

2007.03.30. 09:52 | Nikk Pál | 1 komment

Nagy jövőt jósolok Rogán Antalnak.

Olyannyira nagyot, hogy esélyes jelöltnek látom a budapesti főpolgármesteri tisztségre 2010-ben.

Rogán Antalt sokáig a baloldal és a liberálisok csak "Arrogán" becenéven emlegették. Azonban amióta Rogán Antal az V. kerületi polgármester székébe beült, mintha lényeges változás történt volna. Olyannyira, hogy tegnap már Demszky Gábortól is azt a nyilatkozatot hallottam, hogy ha minden ellenzéki politikus olyan konstruktív módon állna a feladataihoz, mint Rogán Antal, akkor jelentős közös eredményeket lehetne elérni.

Csak nehogy a balliberális dícséretek maguk alá temessék ezt a vitathatatlanul rendkívül intelligens, okos és konstruktív magatartásra képes fiatal politikust!

A magam részéről, mindenesetre, szívesen látnám Rogán Antalt a következő ciklusban a főpolgármesteri székben. A képességei mindenképpen megvannak hozzá, már csak az a kérdés, hogy az elkövetkező 3 évben milyen magatartásról tesz tanúbizonyságot. Ha bizonyítani lesz képes, hogy a korrekt, konstruktív, tárgyszerű magatartás nem csupán egy taktikai elem a politikai pályafutásában, akkor minden esélye meg lesz rá, hogy 2010-ben főpolgármesterré válasszák. A baloldal és a liberálisok ugyanis egyelőre nem tudtak olyan kaliberű esélyest felmutatni, mint amilyen Rogán Antal. És Demszky MSZP-fóbiáját ismerve kétségem sincs afelől, hogy a lehetséges utódlása tekintetében inkább Rogán Antal felé húzna, mint az MSZP-s Horváth Csabához. Horváth is értelmes politikus, de mégiscsak elbukott egy kerületi polgármesteri széket. Molnár Gyula jöhetne még szóba, aki úgyszintén rátermett, és a XI. kerület vezetésével jó hírnevet szerzett magának, de tartok tőle, hogy a liberálisok kegyeit főpolgármesteri szinten nem tudná megszerezni, főleg, ha Demszky nem őt fogja támogatni.

Rogán Antal tegnapi nyilatkozata a belvárosi kormányzati negyed kiürítése kapcsán nem hagy semmi kivetnivalót maga után. Rogán nagyon kulturáltan felajánlotta az együttműködését a kiürülő ingatlanok közösen kialakítandó kerületfejlesztési stratégia keretében való hasznosításában való részvételre. Most a kormányoldalnál a labda, hogy ezt a vitathatatlanul korrekt és ésszerű javaslatot miképpen reagálják le.

Rogán ugyanakkor a Kossuth-téri és a belvárosi randalírozások ügyében is teljesen józan és higgadt hozzáállást tanúsított. Eltekintve attól az egy halvaszületett ötletétől, hogy a Kossuth-teret alakítsák játszótérré...

Egyszóval hajrá Tóni, azt tanácsolom neked az elkövetkező 3 évre, hogy jól gondold meg, hogy mit cselekszel, tarts ki a konstruktív, tárgyszerű, érvekre alapozott vitakultúra és megoldáskeresés útja mellett, és akkor esélyes leszel egy olyan főpolgármesteri székre, ahonnan jó munkavégzés esetén akár nyugdíjba is mehetsz majd!

Címkék: politika közélet publicisztika megmondás

A bejegyzés trackback címe:

https://nikkp.blog.hu/api/trackback/id/tr8152596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sanyi 2007.03.30. 11:56:52

hogy mibe? sokba! nagyon sokba!
süti beállítások módosítása