• Nikk Pál közéleti blogja

Látomás • Vallomás • Közélet • Eszmélet

Friss hozzászólások

Feedek

HTML

Gyurcsány belecsapott a lecsóba...

2007.05.26. 13:07 | Nikk Pál | Szólj hozzá!

.

NSZ: - Végül egy személyes kérdés: rá bír-e még nézni a tojásból és paradicsomból készült ételekre, mondjuk így szezon előtt a lecsóra?  

Gyurcsány Ferenc: - Szeretem a lecsót, állítólag jól is készítem. Persze értem a kérdést. Engem nem ingat meg, hogy eljön 30-40 ember megzavarni az eseményeinket. De nemcsak tojásokat, paradicsomot kapok, hanem biztatást is, bőven. Sokan kérdezik, hogy ugye, kibírja? Megnyugtathatok mindenkit: kibírom és végigcsinálom.

 nol.hu/cikk/448044

 

 

 

Sok aggodalmat keltettél bennem, Feri, az elmúlt egy évben, az tény!

Annak is hangot adtam, hogy bizony elfogyhat körülötted a levegő, és nem te leszel az esélyes jelöltje az MSZP-nek 2010-ben.
Ha jól értem a szavaidat, akkor téged nem is az újraválasztásod esélylatolgatása motivál. Ha valóban így van, akkor a becsület politikáját folytatod, és abban megérdemled a további támogatást azoktól, akik képesek felfogni mindannak a lényegét, amit eddig is magadra vállaltál.

Valóban, én is aggódtam, hogy nem fogod tudni végigcsinálni. De most ismét hallom a hangodból az elszántságodat, és örülök neki, hogy képes vagy megreformálni az országunkat. Nagyon nehéz fába vágtad a fejszédet, ezzel tisztában vagyok. És az igazság az, hogy az optimizmusod és az elszántságod ellenére azért én továbbra is aggódom érted... Ne feledd soha: ez az ország mérhetetlen katarzissal képes ünnepelni a fejek hullását... Ez az ország évszázadok óta a kiváltságosok, a helyi kiskirályok országa, amelybe ha valaki bele mer nyúlni, az méhkasba teszi a kezét. Te rendesen belenyúltál! De most már nem húzhatod ki a kezedet, akármennyire is csípnek a darazsak, VÉGIG KELL CSINÁLNOD! Ne haragudj, Feri, de csak egyetlen egy pozitív kilátással tudlak biztatni: lesznek majd olyanok, akik gyönyörű csokrokat és koszorúkat visznek majd a sírodra. Ők vannak kevesebben ebben az országban, de ők azok, akik megértik, hogy a jövő érdekében szükségünk volt egy olyan emberre, aki bele mer vágni. Remélem, kibírod! Ne add fel, csináld végig, Feri!

És azért vannak pozitív jelek is: a rendőrség lefejezésével (annak ellenére, hogy Gergényiről pontosan tudom, hogy kitűnő rendőri vezető volt, és kitűnő ember, nagyon sajnálom, hogy így kellett bevégeznie a pályáját!!!) és Takács Albert kinevezésével mattot adtál végre Orbánnak és a Fidesznek. Nevetséges az a vergődés, ahogyan a Fidesz még az állampolgári jogok biztosának a miniszteri kinevezését is kételyekkel, ellenállással, feltételek megszabásával képes lereagálni. Tökéletes választás volt Takács Albert, Feri! Gratulálok hozzá, ezzel a rendőrség feletti civil kontroll vitathatatlanul helyreáll, és ezzel együtt a rendőrség iránti bizalom is. Nagyon fontos, és jó döntés volt! Jó időben és helyesen cselekedtél. Ez matt.

Orbánról meg csak annyit, hogy a kongresszusuk maga volt a nevetségesség, a paródia, a kádári politikai és viselkedéskultúra újjáélesztése. Ezen a kongresszuson nem a szavak súlya és értelme, hanem a beszédek hossza volt a mérce. Ezzel neked nincs mit versenyezned, nincs is rá szükséged, ezzel a politikával, és Orbán Viktorral az élükön, magukat fogják a vesztésbe vezetni. Hagyni kell őket, hadd csinálják. Egy dolgot egészen tisztán látok előre: Orbán hiába mutatkozik ma erős visszatérőnek, ez csak a mára vonatkozik. Orbán Viktor 2010-ben iszonyatos pánikban lesz, és ettől teljesen el fogja veszíteni a fejét. Ő nem képes arra a higgadt szembenézésre önmagával, amit te meg tudsz tenni. Ő glóriára vágyik, és 2010-ben rettegni fog attól, hogy veszíthet. És emiatt fog veszíteni.

Egy jó tanács, Feri: te sohase vágyjál glóriára. Elégedj meg szerényen annyival, hogy szép sírod lesz. És ha így mész tovább, akkor lesz értelme annak, hogy belevágtál.

A lecsó nekem is a kedvenceim közé tartozik...:-)

Esetleg 2010-re előjegyezhetsz egy meghívást Orbánnak egy általad készített lecsóra...

Címkék: politika közélet publicisztika megmondás

A bejegyzés trackback címe:

https://nikkp.blog.hu/api/trackback/id/tr6387396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása