• Nikk Pál közéleti blogja

Látomás • Vallomás • Közélet • Eszmélet

Friss hozzászólások

Feedek

HTML

A "Lázár-féle" béljóslás bevezetése Hódmezővásárhelyen

2007.04.15. 10:55 | Nikk Pál | Szólj hozzá!

Lázár János hódmezővásárhelyi fideszes polgármester legutóbbi politikai ámokfutása újfajta központi szerepet vívhat ki Hódmezővásárhely számára: a helyi kórház hamarosan az orvosi béljóslás országos központjává avanzsálhat.

  

Kép: boncolás 1300 körül

 

 

Hiába, egy jó polgármester mindent elkövet a helyi lehetőségek, a helyi szellemi kapacitás minél hatékonyabb kiaknázásáért...

Ha ugyanis bejön Lázár Jánosnak az a kísérlete, hogy egy utólagos boncolási jegyzőkönyv tartalmával sikerül neki bizonyítania azt, hogy a kórházukba sürgősségi esetként szállított mindszenti férfi megvizsgálására nem is volt semmiféle szükség, és orvosi kontrollvizsgálat nélkül is útjára lehetett indítani a beteget Szentes felé az orvoskísérő nélküli mentőautóval, akkor a polgármester a magyar orvoslásban új mérföldkövet rak le: megalapítja hódmezővásárhelyi székhellyel a "vizsgálat és gyógyítás helyett utólagos boncolás" országos módszertani központját, és ezzel Hódmezővásárhely visszanyerheti a térségben a megtépázott szakmai presztizsét.

 

Ráadásul, Lázár polgármester új orvoslási módszerére akár még az új egészségügyi miniszter is felfigyelhet, hiszen jelentős költségmegtakarítás érhető el az egészségügyben az orvostudományban valószínűleg "Lázár-féle" módszerként ismertté váló új eljárással: a költséges diagnosztikai és gyógyítási beavatkozásoknál ugyanis sokkal olcsóbb az utólagos boncolás, melynek során csupán meg kell állapítani, hogy úgysem lett volna értelme az adott betegre akár egyetlen fillért is költeni, mert egészen más miatt halt meg, vagy amúgy is elhalálozott volna.

Sokan kifogásolták eddig a Fidesz passzivitását azon a téren, hogy kizárólag támad, kritizál, és nem áll elő semmiféle megoldási javaslattal. Lázár erre az elfogult vélekedésre is rácáfolt: íme a Fidesz egészségügyi költségtakarékossági csomagja, a "Lázár-féle" újfajta orvoslás az elhalálozás utáni béljóslás módszerével.

Ha a Fidesz a "Lázár-módszert" időben levédi a világ szabadalmi hivatalaiban, akkor a szabadalmi jogdíj bevételeiből akár még a szörnyű mértékben eladósodott párt pénzügyi helyzetére is megoldás kínálkozhat. Ez akár Lázár Jánosnak a párton belüli felértékelődését is eredményezheti.

Címkék: politika közélet publicisztika megmondás

A bejegyzés trackback címe:

https://nikkp.blog.hu/api/trackback/id/tr8358769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása