• Nikk Pál közéleti blogja

Látomás • Vallomás • Közélet • Eszmélet

Friss hozzászólások

Feedek

HTML

Orbán tízmilliós egyedi bútorrendelése a miniszterelnöki dolgozószobájába 2001-ben

2008.02.18. 02:24 | Nikk Pál | Szólj hozzá!

Részlet Orbán Viktor legutóbbi "évértékelő"-nek álcázott népszavazási kampánybeszédéből:
 
"Először is, bátran jelentsük ki, hogy van pénz, csak nem oda teszik, nem oda juttatják, ahova kellene. Ha Önök összeadják az elmúlt években hirdetésekre, propagandákra, új autókra, telefonokra, bútorokra, a jó ég tudja, hogy mi mindenre - áltanulmányokra - elköltött milliárdokat, akkor valahol a 120 milliárd forint környékén húzhatják meg az összeget."
 
Orbán az írástudók fölényes nyugalmával beszél arra alapozva, hogy ebben az országban az emberek többsége úgysem képes visszaemlékezni az 1998-2002 közötti kormányzás időszakára. Valószínűleg jól kalkulál, de néhány ember azért még akad, aki talán a többieket is emlékeztetni tudja.
 
Ki is akarta annak idején a Budai Várban lévő, ma a Köztársasági Elnök rezidenciájául szolgáló felújított műemlék-épületbe költöztetni a saját miniszterelnöki hivatalát? Bizony, Orbán Viktor volt az. És a Medgyessy-kormány egyik első intézkedése éppen az volt, hogy az épületet a Köztársasági Elnök hivatalának jelölték ki. Pedig képzeljük csak el, hogy Orbán, aki élvezi a tömegrendezvényeken való tündökléseit, milyen szívesen integetett volna a vári dolgozószobájának ablakából a lent gyülekező alattvalóinak...
 
Erre még magamtól is emlékeztem. Node a minap egy ismerősöm egy olyan cikket nyomott a kezembe egy 2001-es szakfolyóiratból, aminek a híre az átlagemberhez egyébként nem jut el. Ebből kiderül, hogy Orbán - annak ellenére, hogy a Sándor-palotába kívánt költözni - egyúttal a parlamenti dolgozószobájába is igen jelentős értékű egyedi gyártású különleges bútort rendelt az Asztalaosok és Kárpitosok Minőségi Kft-jétől. Érdemes lenne utánanézni, hogy kitől rendelte meg Orbán a Cinege utcai villájának temérdek asztalosmunkáját és egyedi gyártású beépített bútorait. Nem lennék meglepődve, ha kiderülne, hogy ugyanettől a cégtől. A parlamenti busás állami megrendelésért cserébe a magánmegrendelést természetesen fillérekért.
 
 
· 1 trackback

Címkék: politika közélet publicisztika megmondás

A bejegyzés trackback címe:

https://nikkp.blog.hu/api/trackback/id/tr34343644

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: click the following internet page 2017.10.20. 18:28:56

interesting facts about the palace of versailles - Facebook rose in text symbols

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása